Drugačne počitnice na Jadranu in ob Ohridu, Ohrid, Makedonija - 588 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 8x nočitev v dvoposteljni sobi v 3*/4* hotelu za 1 osebo

Drugačne počitnice na Jadranu in ob Ohridu,

Obiščite "Balkansko lepotico". Starodavno mesteceOHRID, nekdanja prestolnica velikegaSamuelovega cesarstva, ponosno na svojo vihravo zgodovino, dolgo več kottisočletje, je najdragocenejša zakladnica makedonske kulture in umetnosti. Takonjegovi bogati ostanki, vidni na skoraj vsakem koraku, z muzeji in številnimicerkvami, ozkimi ulicami starega dela mesta in tradicionalno arhitekturo,skupaj s prijaznimi prebivalci, tvorijo podobo enega najzanimivejših balkanskihmest.
1. DAN: LJUBLJANA – NEUM: Odhodiz Ljubljane ob 5. uri zjutraj. Vožnja mimo Karlovca do Jadranske obale termimo Splita v Neum. Namestitev v hotelu, prosto za osvežitev v morju. Večerja innočitev.
2. DAN: NEUM – BUDVA - TIRANA: Po zajtrku vožnja mimo Dubrovnika v Črno goro doBudve. Kratek postanek za ogled starega mestnega jedra, nato pa nadaljevanjevožnje mimo Sv. Štefana v Albanijo in dalje mimo Skadra v okolico Tirane. Nočitevv hotelu.
3. DAN: KRUJE - TIRANA - OHRID: Po zajtrku vožnja v staro  prestolnico Kruje,ki leži v vznožju visokega gorovja Sar-Saltiku. Obiskmuzeja Skenderbega in tradicionalnega bazarja. Sledil bo obisk Tirane, ki ležimed rekama Erzen in Išmi. Ogled znamenitosti mesta: mošeje Etem Beya, konjeniškegaspomenika, številnih trgov, nekdanjega mavzoleja Enverja Hoxhe. Po ogleduvožnja mimo Elbasana v Makedonijo do Ohridskega jezera. Večerja in nočitev vhotelu.
4. DAN: OHRID - SV. NAUM
Po zajtrku sprehod po mestu z ogledom njegovih spomenikov inznamenitih cerkva, okrašenih s prelepimi ikonostasi in bizantinskimi freskamiter vzpon na mogočno Samuelovo trdnjavo nad mestom, od koder je čudovit pogledna jezero in okolico. Popoldne vožnja ob Ohridskem jezeru do Sv. Nauma, kjer boogled starodavnega samostana z dragocenim ikonostasom in sprehod po prelepisamostanski okolici. Večerja in nočitev v hotelu.
5. DAN: OHRID (Struga in Vevčani)
Zajtrk,nato po želji in za doplačilo izlet v Strugo in obisk samostanskega kompleksaKališta z votlinsko cerkvico. Po ogledu odhod do »republike Vevčani«, kjer sebomo sprehodili po znamenitih Vevčanskih izvirih, nato sledi kosilo inpresenečenje v značilni makedonski restavraciji. Popoldne povratek v hotel,večerja in nočitev.
6. DAN: OHRID ( Prespansko jezero – Bitola / Herakleja)
Pozajtrku po želji in za doplačilo izlet na Prespansko jezero. Kratek postanek vOteševu, sledi vožnja v Bitolo, ker si bomo ogledali čudovite mozaike antičneHerakleje in se sprehodili po živahnem mestu. Popoldne vrnitev v hotel, večerjain nočitev.
7. DAN: OHRID
Po zajtrku prosto za samostojne oglede, kopanje in počitek. Večerja in nočitevv hotelu.
8. DAN: OHRID - SKOPJE - BEOGRAD
Pozajtrku vožnja mimo Tetova v Skopje in ogled mestnih znamenitosti: veličastnih kipov in zgradb projekta Skopje2014, staregakamnitega mostu, trdnjave Kale, cerkve Sv. Spasa, Mustafa-Pašine džamije insprehod po slikoviti stari čaršiji. Popoldne vožnja na sever, mimo Leskovca inNiša v Beograd. Nočitev.
9.DAN: BEOGRAD - LJUBLJANA
Pozajtrku ogled srbske prestolnice s slovitim Kalemegdanom, največje pravoslavnecerkve na Balkanu, cerkve Sv. Save, stadiona na Marakani, Dedinj s Hišo cvetjater za konec sprehod po živahni promenadi, po Knez- Mihajlovi ulici. Po želji in za doplačilo kosilo v bohemski Skadarliji.Popoldne se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznihvečernih urah.

Lokacija: Obala in Kras

Cena: 588,00 €

Rezervacija za samo 88,00 €

Rezervacijo v znesku 88,00 € plačate takoj, preostanek pa ponudniku. Preverite ponudbo in si zagotovite ugodnosti po znižani ceni. Kupon je objavljen na strani:

https://www.vsikuponi.si/414262/drugacne-pocitnice-na-jadranu-in-ob-ohridu-ohrid-makedonija.html


Prikazane so ponudbe od 1 do 10 od skupaj 1197 v kategoriji TURIZEM
Vrstni red