O varovanju zasebnosti in piškotkih

Varovanje zasebnosti in podatkov

Kot na večini spletnih mest tudi pri nas v t.i. loge shranjujemo določene podatke (IP naslov, datum in čas, tip brskalnika, naslov obiskane strani). To je stvar samega strežnika in nam lahko zelo pomaga v primeru nedelovanja strani. Logi se samodejno brišejo po določenem časovnem obdobju.

Ostalih vaših podatkov ne zbiramo in ne shranjujemo.

 

Piškotki (cookies)

Ta stran v piškotek shrani zgolj podatek o trenutni seji (t.i. PHPSESSID) in v njemu ni nobenih podatkov o vaši identiteti. Ta piškotek je sistemski in je nujno potreben za delovanje spletnega mesta.

Za potrebe spremljanja obiska (štetje obiskovalcev) uporabljamo storitev Google Analytics, ki je nastavljena tako, da ne zapisuje vaših podatkov v piškotke in da teh podatkov ne obdeluje v svoje namene niti jih ne posreduje tretjim osebam. Lahko nastavi le piškotek _ga, ki velja zgolj na naši domeni in ki mu poteče veljavnost, ko zaprete brskalnik (velja le za trenutno sejo). V ta piškotek se zapiše le id obiskovalca, nikakor pa ne zapisuje ali shranjuje osebnih podatkov. Vaš IP naslov je anonimiziran.

Poleg lastnega sistema za serviranje oglasov, ki ne nastavlja piškotkov, uporabljamo tudi storitev Google Adsense (in njihovo hčerinsko mrežo Doubleclick), ki je nastavljena, da ne zbira podatkov in jih posledično ne obdeluje v svoje namene niti jih ne posreduje tretjim osebam. Nastavitve so skladne z EU uredbo.

V naši ponudbi imamo tudi nekaj izdelkov, ki jih ponujamo preko posredniškega (t.i. affiliate) programa. Strani, ki te izdelke ponujajo, nastavijo lastne piškotke, da lahko ugotovijo, s katere strani je kupec prišel na njihovo stran, vendar v njih ne zbirajo nobenih podatkov, s katerimi bi vas lahko identificirali.

piškotek domena vsebina / namen poteče
PHPSESSID kupujmo-ceneje.si id trenutne seje ob koncu obiska
_ga kupujmo-ceneje.si id obiskovalca ob koncu obiska
NID google.com id obiskovalca (Google +1) čez 6 mesecev
_drt_ doubleclick.net "NO_DATA" čez 12 ur
id doubleclick.net id obiskovalca (občasno) takoj
test_cookie doubleclick.net ali so piškotki dovoljeni (občasno) 15 minut

 
Facebook, Twitter, Google+ in ostala socialna omrežja
Če ste ob obisku te strani ostali prijavljeni v socialna omrežja in/ali druge storitve (npr. Facebook, Google, Twitter, Youtube...), je možno, da vam bodo tudi ta omrežja preko socialnih vtičnikov na tej strani (npr. Facebook "Like" ali Google "G+1") nastavila svoje piškotke. Če teh piškotkov ne želite, se jim najlažje izognete tako, da se vsakič, ko takšno omrežje prenehate uporabljati, preprosto odjavite iz omrežja.

 

Več informacij

Priporočamo vam, da si pred morebitnim izklopom preberete, kaj piškotki sploh so in zakaj niso vsi piškotki zlobni, ter kakšne nastavitve uporabljamo za uporabo zunanjih storitev:

Kaj so piškotki in kako jih izklopim

Smernice IPRS o uporabi piškotkov

Naše Analytics nastavitve (v angleščini)

Naše AdSense nastavitve (v angleščini)

 

In kaj lahko storim?

Če želite, lahko uporabo piškotkov vedno izklopite oz. vklopite v vašem brskalniku. Zavedajte pa se, da po izklopu nekatere storitve na teh (in tudi drugih) straneh morda sploh ne bodo delovale ali pa ne bodo delovale pravilno.10. marec 2014 Zadnja sprememba: 25. maj 2018 ob 0:27