Novice/Testi

od 1 do 10 od skupaj 216

ODPOKLIC brezglutenskih testenin

Živilo je bilo odpoklicano in se dodatno deklarira zaradi prisotnosti alergena (gorčice).

5. april 2022|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest losjonov po sončenju: učinkovitost vlaženja ni samoumevna

Izdelki za nego kože po sončenju naj bi koži zagotovili takojšnjo vlažnost, jo pomirili in ohladili po sončenju, na nekaterih lahko najdemo celo trditve o obnavljanju celic. Vsem preizkušenim izdelkom sta skupni glavni trditvi: vlažilni in pomirjevalni učinek. Razveseljivo je, da izdelki, ki so jih testirali, ne vsebujejo hormonskih motilcev, vsi pa vsebujejo dišave, večina tudi alergene kemikalije s seznama 26 najbolj alergenih kemikalij.

13. avgust 2021|Zveza potrošnikov Slovenije


Neodvisni testi za zaupanja vredne ocene izdelkov

Neodvisno primerjalno potrošniško testiranje je preverjanje istovrstnih izdelkov glede kakovosti, učinkovitosti, trajnosti, uporabne vrednosti, stroškov vzdrževanja, vplivov na okolje ter skladnosti z veljavnimi standardi in predpisi. Test kakavovih kosmičev, ki smo ga izvedli v okviru projekta Food PRO, ni izjema.

2. junij 2021|Zveza potrošnikov Slovenije


Pomagajte nam pri testiranju gradiv o sodelovalni ekonomiji za starejše

V okviru projekta Col-sumers pripravljamo delavnice, ki starejšim od 60 let predstavijo sodelovalno ekonomijo na enostaven in praktičen način.

21. maj 2021|Zveza potrošnikov Slovenije


Test kakavovih kosmičev

Testirali smo čokoladne oziroma kakavove kosmiče, ki so, kot je pokazala naša spletna anketa, pričakovano, najbolj priljubljeni pri otrocih. Ugotovili smo, da so prej sladica kot pa zdrav, uravnotežen obrok.

5. maj 2021|Zveza potrošnikov Slovenije


Kako testiramo potrošniške organizacije

Potrošniki smo nenehno izpostavljeni številnim oglasnim sporočilom, ki izdelke predstavljajo v najboljši luči. Neodvisno primerjalno testiranje, ki ga izvajamo potrošniške organizacije, potrošnikom poda nepristransko primerjavo kakovosti med testiranimi izdelki in oglasna sporočila pogosto postavlja pod vprašaj.

8. april 2021|Zveza potrošnikov Slovenije


Zaposlimo: Izvršni urednik potrošniške revije ZPStest (m/ž)

Iščemo izvršnega urednika neodvisne slovenske potrošniške revije ZPStest, ki bo nadgradil že uveljavljeno revijo in ji dal nov zagon ter svež pogled. Želimo sodelavca/sodelavko, ki bo dihal/a s kolektivom in v sodelovanju s področnimi strokovnjaki prispeval/a predvsem k pripravi kakovostnih vsebin revije ZPStest.

19. marec 2021|Zveza potrošnikov Slovenije


Ob 30-letnici revije ZPStest

K obletnicam sodi inventura preteklega dela, preverjanje dosežkov in pogled vnaprej. Obletnica začetka izdajanja revije vsako leto sovpada tudi s svetovnim dnevom pravic potrošnikov, kar daje še dodatno refleksijo temu, kar delamo.

3. marec 2021|Zveza potrošnikov Slovenije


Revija ZPStest: vaš vodnik po labirintu potrošniških odločitev

Vsak mesec za vas pripravljamo revijo, v kateri objavljamo rezultate testiranja izdelkov in storitev, poglobljene tržne preglede, drobnoglede, odgovarjamo na vaša vprašanja. Svetujemo vam, kako uveljavljati vaše potrošniške pravice, kako skrbeti za svoje finance, vodimo vas skozi pravne labirinte. V papirni in digitalni obliki. Na kratko vam predstavljamo, kaj smo v treh desetletjih naredili za vas.

25. februar 2021|Zveza potrošnikov Slovenije


Testiranje prehranskih izdelkov

Potrošniško primerjalno testiranje živil, ki ga izvajamo nevladne potrošniške organizacije (seveda tudi Zveza potrošnikov Slovenije), temeljijo na mednarodnih standardih in pravilih, kot so standardi in vodila Codex Alimentarius, ISO (International Organization for Standardization), oziroma na zakonodajnih zahtevah za testiranje in ocenjevanje skladnosti z zakonodajo.

20. januar 2021|Zveza potrošnikov Slovenije