Novice/Testi

od 51 do 60 od skupaj 193

ZPS test kabinskih kovčkov: Za 100 evrov lahko izberete dober kovček

Vse več potnikov potuje z manj prtljage, zato so še posebej priljubljeni kabinski kovčki. Potrošniške organizacije smo preverile kakovost kabinskih kovčkov, torej tistih, ki so pri večini letalskih prevoznikov še všteti v ceno, saj je z dobrim kovčkom potovanje lažje, slab pa lahko povzroči marsikatero težavo in nepotreben stres.

5. oktober 2018|Zveza potrošnikov Slovenije


Septembrski ZPStest

Veliko zanimivih testov in koristnih informacij v septembrskem ZPStestu.

13. september 2018|Zveza potrošnikov Slovenije


Test lesnih peletov

Potem ko smo se lani razveselili spodbudnih rezultatov, je letošnji test, ki smo ga ponovno opravili v sodelovanju z Gozdarskim inštitutom Slovenije, nekoliko razočaral. Med 25 vzorci se je našel en neustrezen, pri kar šestih pa smo na podlagi izmerjenih parametrov določili nižji kakovostni razred, kot je bil označen na embalaži.

11. september 2018|Zveza potrošnikov Slovenije


Test lesnih peletov: Pri četrtini vzorcev izmerjeni kakovostni razred nižji od označenega

Potem ko smo lani po testu lesnih peletov, ki smo ga izvedli v sodelovanju z Gozdarskim inštitutom Slovenije, poročali o spodbudnih rezultatih, je letošnji test nekoliko razočaral. Med 25 vzorci se je našel en neustrezen, pri kar šestih pa smo na podlagi izmerjenih parametrov določili nižji kakovostni razred, kot je bil označen na embalaži. Ponovno smo odkrili tudi mestoma zavajajoče oznake za potrošnike, med katerimi vse nimajo enake teže, vendar pa lahko pomembno vplivajo na...

11. september 2018|Zveza potrošnikov Slovenije


Revija ZPStest odslej v vaših nabiralnikih brez plastične folije

Ena od dejavnosti, ki jo izvajamo v ZPS, je ozaveščanje potrošnikov o trajnostni potrošnji in spodbujanje potrošniškega vedenja, ki je prijazno do okolja. V zadnjem času se precej posvečamo ozaveščanju o škodljivosti uporabe plastike (še posebej takšne za enkratno uporabo), saj je plastika izjemno problematičen odpadek v morju (kar 85 % morskih odpadkov po vsem svetu je plastičnih). Plastika se v naravi ne razgradi, ampak razpade na vedno manjše delce in jo nato kot...

5. september 2018|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest detergentov za ročno pomivanje posode Cena ni merilo kakovosti

Detergente za ročno pomivanje posode uporabljamo v kuhinji vsi, tudi tisti, ki imajo pomivalni stroj, saj vseh materialov ne smemo pomivati v njem.

1. avgust 2018|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest menstrualnih skodelic: Ni vseeno, katero izberete

Na mednarodnem primerjalnem testu smo potrošniške organizacije preizkusile devet menstrualnih skodelic, da bi ugotovili, kako varna in udobna je uporaba skodelic. Preizkusili smo jih tako v laboratoriju kot v praksi. Vse v slovenskih trgovinah sicer niso na voljo, lahko pa jih kupite prek spleta ali v drogerijah v sosednjih državah.

24. julij 2018|Zveza potrošnikov Slovenije


Julijski ZPStest

Zanimivi testi za poletne dni: preizkusili smo izdelke za zaščito pred soncem, sončna očala in menstrualne skodelice. Preverili smo, koliko je potrebno odšteti za dobro teflonsko ponev in kako učinkovita so sredstva za ročno pomivanje posode. Objavljamo rezultate testa hladilnikov in digitalnih fotoaparatov ter motornih kos. V Paragrafu predstavljamo spremembe zakonodaje o turističnih potovanjih – žal niso vse pozitivne. Da vas po dopustu v tujini ne bo bolela glava zaradi...

12. julij 2018|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest sončnih očal: ustrezno nas zaščitijo tudi cenejša

Ponudba sončnih očal je zares velika, od prestižnejših znamk, ki jih kupimo pri optiku, do najcenejših na tržnicah in v diskontnih prodajalnah. Letos smo na neodvisnem primerjalnem testu potrošniške organizacije preverile očala nižjega in srednjega cenovnega razreda, za katere smo odštele od 3,95 do 49,99 evrov.  

5. julij 2018|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest sredstev za zaščito pred soncem: Zaščita večinoma ustrezna

Letos smo potrošniške organizacije ponovno testirale sredstva za zaščito pred soncem, in sicer 15 izdelkov z zaščitnim faktorjem najmanj 30. Vsa niso izpolnila obljub, zapisanih na embalaži. Za izdelke na testiranju smo odšteli med 3,99 in 32,25 evra. Zmagovalca testa sta med najcenejšimi na trgu, medtem ko eden izmed (naj)dražjih vzorcev testa zaščite UVA ni prestal.

28. junij 2018|Zveza potrošnikov Slovenije