Novice/Testi

od 51 do 60 od skupaj 172

Razlike med podatki na energijski nalepki in ocenami na testu

"Kupiti nameravamo pralni stroj, zato sem najprej pregledal vaše teste, nato pa v trgovini preveril podatke na energijskih nalepkah. Ugotovil sem, da se ocene testiranih strojev za hrupnost, porabo energije in vode ne ujemajo vedno s tem, kar preberem na energijskih nalepkah. Zanima me, zakaj prihaja do teh razlik. Se pri nakupu sploh lahko zanesemo na podatke na energijski nalepki? Če bi izbiral zgolj po teh podatkih, bi dal prednost drugim strojem in ne tem, ki so se dobro odrezali na...

9. januar 2018|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest toaletnega papirja: Res slabega ni, a razlike so

Uporabljamo ga vsi, vsak dan, večkrat. Na ZPS pa smo toaletni papir tokrat prepustili laboratorijskim preizkusom, tisto pravo, prefinjeno oceno občutka mehkobe in splošne uporabnosti pa potrošnikom, ki so se odzvali na povabilo k testiranju.

5. januar 2018|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest odstranjevalcev ličil: Na testu so prav vsi dobro opravili nalogo

Za zdravo kožo je zelo pomembno, da ličila, ki jih uporabljamo, redno in temeljito odstranjujemo. Ostranjevalec ličil je zato nepogrešljiv kozmetični pripomoček. Dobra novica s tokratnega testa je, da je prav vseh sedem testiranih izdelkov dobro opravilo svojo nalogo – torej so dobri izdelki na voljo tako ljubiteljicam prestižnejših blagovnih znamk kot tudi tistim, ki ne želijo seči pregloboko v žep.

20. december 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


Posebna izdaja ZPStest: Energija

Pripravili smo posebno izdajo revije ZPStest, namenjeno energiji. Račun za energijo je namreč mogoče zmanjšati tudi na številne druge načine, ne le z zamenjavo dobavitelja. V publikaciji vam predstavljamo, kaj vse lahko storite: zakaj se splača preveriti in morda zamenjati glavno varovalko, kako izbrati varčne sijalke, kako brati informacije na energijski nalepki in na kakšen način vam te informacije koristijo pri izbiranju gospodinjskega aparata. Ker...

19. december 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


Test baterijskih moških brivnikov

Za gladko kožo brez nadležnih kablov.

13. december 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest pasteriziranega in UVT-polnega mleka: Slovenci imamo na izbiro kakovostno mleko

Mleko je polnovredno živilo, ki se zelo pogosto znajde na našem jedilniku in prav je tako, saj je del uravnotežene prehrane. Med številnimi blagovnimi in trgovskimi znamkami pa je včasih kar težko izbrati, saj so razlike v ceni velike, kar pa se ne odraža vedno v kakovosti. Med zelo dobro ocenjenimi so tako izdelki blagovnih kot trgovskih znamk.

30. november 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


VIDEO: tiskovna konferenca ZPStest pasteriziranega mleka

 Oglejte si prenost tiskovne konference o testu pasteriziranega mleka.

30. november 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest pasteriziranega in UVT-polnega mleka: Kozarec najboljšega, prosim

Mleko in mlečne izdelke uvrščamo med osnovne skupine živil, ki naj bi jih človek zaužil v vsakdanji zdravi prehrani, a mnenja, če je mleko upravičeno del uravnotežene prehrane so deljena. Prav tako so potrošniki v dilemi, katero mleko izbrati med številnimi blagovnimi in trgovskimi znamkami. Je med njimi razlika le v ceni ali je morda mleko tudi različne kakovosti?

28. november 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest balzamov za ustnice: Izberite takšne brez mineralnih olj, zato brez branja seznama sestavin tudi tu ne bo šlo

Balzami za ustnice spadajo med najbolj razširjene kozmetične izdelke, uporabljajo jih tako otroci kot odrasli. Na tokratnem testu smo potrošniške organizacije postavile pod drobnogled več kot 50 balzamov za ustnice, 18 jih lahko kupite tudi v Sloveniji, da bi ugotovili, ali vsebujejo neželene sestavine.

23. november 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest krem za moške: Dobra nega tudi za nekaj evrov

Potrošniške organizacije smo tokrat pod drobnogled postavile kreme za moške. Izkazalo se je, da za dobro kremo ni treba seči globoko v žep.

13. november 2017|Zveza potrošnikov Slovenije