Rim, Neapelj in Pompeji, Rim, Italija - 234 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 2x nočitev v dvoposteljni sobi v 3* hotelu (Terme Fiuggi ali okolica) za 1 osebo

Rim, Neapelj in Pompeji, Rim, Italija - 234 EUR -

Ogled znamenitosti v Rimu, Neaplju in Pompeju.
Program potovanja:
1.DAN: SLOVENIJA – ITALIJA
Odhod avtobusa v večernih urah iz navedenih vstopnih mest. Nočna vožnja v Italijo, proti Rimu.
2.DAN: RIM – FIUGGI
Po prihodu v italijansko prestolnico bomo najprej obiskali razgledni grič Kapitol, od koder je najlepši možen pogled na  Forum Romanum, mogočni Kolosej…Nadaljevali bomo  z ogledi kulturnozgodovinskih znamenitosti Večnega mesta in značilnih rimskih trgov. Med najlepšimi je gotovo baročni trg Navona, ki stoji na kraju starega tekališča cesarja Domicijana in ga krasijo trije vodnjaki, od katerih je Vodnjak rek eno najlepših Berninijevih del. Po njem se je zgledoval Francesco Robba, ko je klesal vodnjak pred ljubljanskim Magistratom. Sledi ogled izjemnega Panteona na Piazza Rotonda, najbolj ohranjene antične stavbe v Rimu (27 pr. n. št.). Ostalo nam bo še nekaj časa za ogled najlepšega rimskega vodnjaka, Fontane di Trevi, narejenega po Berninijevih osnutkih. Nato bomo zapustili Rim in se odpravili v terme Fiuggi ali okolico. Namestitev, večerja in nočitev.
3.DAN: POMPEJI - NEAPELJ
Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili na celodnevni avtobusni izlet. Če bo vreme lepo, se bomo najprej povzpeli na »vrh pekla«, na vulkan Vezuv. Po sestopu z vulkana vožnja do Pompejev, kjer si bomo ogledali izkopanine starega rimskega mesta, ki ga je ob izbruhu Vezuva leta 79 zasul vulkanski pepel. Sledi vožnja v Neapelj. Ogled živahnega mesta, ki se razteza vzdolž enega najlepših zalivov na svetu, bomo začeli pri največjem italijanskem gledališču San Carlo, se sprehodili do plebiscitnega trga s frančiškansko cerkvijo in obiskali anžovinskega dečka ter galerijo Umberta I. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
4.DAN: RIM – ORVIETO – SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja proti Rimu, kjer bo postanek za ogled katakomb, starokrščanskih podzemnih grobišč. Vožnja v Orvieto. Z vzpenjačo se bomo povzpeli do visoko ležečega in  slikovitega srednjeveškega mesteca, znanega po stolnici z znamenitim renesančnim pročeljem in po belem vinu. Nadaljevanje poti proti domu, kamor bomo prispeli v nočnih urah.

Cena: 234,00 €

Rezervacija za samo 35,00 €

Rezervacijo v znesku 35,00 € plačate takoj, preostanek pa ponudniku. Preverite ponudbo in si zagotovite ugodnosti po znižani ceni. Kupon je objavljen na strani:

https://www.vsikuponi.si/414166/rim-neapelj-in-pompeji-rim-italija-234-eur-avtobusni-prevoz.html


Prikazane so ponudbe od 1 do 10 od skupaj 1197 v kategoriji TURIZEM
Vrstni red