Azurna obala in praznik citrusov, Azurna obala, Francija - 224 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 2x nočitev v dvoposteljni sobi v 2*lux/3* hotelu v Cannesu ali okolici za 1 osebo

Azurna obala in praznik citrusov, Azurna obala,

Azurna obalas svojimi obmorskimi dragulji, nanizanimi na ogrlico pravljične pokrajine nastokrat vabi na barvito zimsko pustolovščino. Menton, ljubko obalno mesto, jevodilna evropska regija še iz začetka 19. stoletja po pridelavi limon, sadež,ki dozori tukaj pa ga odlikuje izreden vonj, aroma in sladek okus.  Doživite praznik citrusov!
1.DAN: LJUBLJANA -  NICA - ST. PAUL DE VENCE - VALLAURIS - CANNES: Odhodavtobusa z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu ob polnoči. Nočnavožnja mimo Sežane ter dalje z vmesnimi postanki mimo Benetk, Verone, Cremone,Genove in San Rema na francosko Azurno obalo, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urh. Prvi postanek bo v eni najlepšihvasic. St. Paul de Vence je umaknjen v gričevnato zaledje; privlači umetniškeduše, nekoč so ga obiskovali slikarji in druga slavna imena iz umetniškegasveta. Privoščili si bomo nekaj prostega časa in se nato odpeljali  v slikovito vasico Vallauris, ki slovi posvoji keramiki. Tu je nekaj časa živel slavni španski slikar Pablo Picasso.Številne trgovinice ponujajo provansalske dišave in ljubke spominke. Po željiin za doplačilo je možen krajši ogled muzeja in Picassove mojstrovine »Vojna inmir«. Vožnja v Cannes, znanem po vsakoletnem filmskem festivalu, številnihmondenih hotelih in idiličnem starem delu mesta. Namestitev v hotelu.Prenočevanje. 
2.DAN: CANNES - EZE - MONAKO - MONTECARLO - CANNES: Pozajtrku se bomo popeljali po panoramski cesti, ki se dviga visoko nad morjem dovasice Eze, kjer bomo obiskali tovarno parfumov. Ogledali si bomo potekproizvodnje in imeli tudi možnost ugodnih nakupov. Vožnja v žepno kneževinoMonako. Takoj ob vhodu se nahaja čudovit eksotični vrt, ki ga je uredil žeprinc Luis II. davnega leta 1895. Na površini 11.500 m2 je zasajenih na tisočerastlin, kaktej, agav, sukulentov in bugenvilij. Če bo mogoče, se bomo po urejenihpoteh in preko številnih mostičev sprehodili in občudovali prekrasne rastlineenormnih velikosti, ki zaradi prav posebne mikroklime in velike količine soncauspevajo tako, kot v domačem okolju, sicer pa bomo obiskali botanično središče.Iz vrtov se odpira prekrasen pogled na celotno kneževino, ki jo bomo obiskali vnadaljevanju. Po želji se bomo sprehodili skozi čudovite vrtove priOceanografskem muzeju do katedrale, kjer so grobovi članov knežje družine (tudikneginje Gracije Patricije in kneza Rainerja) in do knežje palače. Obiskalibomo Oceanografski muzej z zanimivim akvarijem. Sledil bo še obisk mondenegaMonte Carla, znanega po igralnicah in je sinonim za luksuz. Vrnitev v Cannes insprehod po večerno osvetljenem mestu. 
3.DAN: CANNES - NICA -  MENTON - LJUBLJANA: Pozajtrku se bomo sprehodili po slikoviti Nici, ki jo mnogi imenujejo tudi»kraljica Azurne obale«. Vožnja v Menton, nekakšno strmo zmešnjavo visokih hiš,razpetih med čudovit zaliv, obdan s palmami in dramatičnim goratim ozadjem.Prosto za obisk številnih razstav citrusov, različnih skulptur in za ogledpisane in bogate parade. Vožnja proti domu, kamor je prihod predviden v poznihnočnih urah.

Cena: 224,00 €

Rezervacija za samo 34,00 €

Rezervacijo v znesku 34,00 € plačate takoj, preostanek pa ponudniku. Preverite ponudbo in si zagotovite ugodnosti po znižani ceni. Kupon je objavljen na strani:

https://www.vsikuponi.si/414053/azurna-obala-in-praznik-citrusov-azurna-obala-francija-224.html


Prikazane so ponudbe od 1 do 10 od skupaj 1197 v kategoriji TURIZEM
Vrstni red