Novice/Testi

od 171 do 180 od skupaj 229

Posebna številka ZPStest ZANJO

Poznate takšne in drugačne slogane, ki vas prepričujejo, da je za vas le najboljše dovolj dobro? In kaj je najboljše? Izdelki podjetja, ki jih najbolj agresivno oglašuje, ki ima najbolj pestro paleto izdelkov, je dostopen na številnih trgovskih policah ali tisti, ki ga tako hvali vaša najboljša prijateljica?

10. september 2015|Zveza potrošnikov Slovenije


Posebna številka ZPStest ZANJO

Poznate takšne in drugačne slogane, ki vas prepričujejo, da je za vas le najboljše dovolj dobro? In kaj je najboljše? Izdelki podjetja, ki jih najbolj agresivno oglašuje, ki ima najbolj pestro paleto izdelkov, je dostopen na številnih trgovskih policah ali tisti, ki ga tako hvali vaša najboljša prijateljica?

10. september 2015|Zveza potrošnikov Slovenije


Test suhe hrane za odrasle mačke

Mačke niso vsejedi, tako kot so psi, ampak so mesojede živali. To moramo upoštevati, ko izbiramo, s čim bomo hranili svojo domačo muco. Če ta živi samo v stanovanju ali hiši (t. i. "notranja mačka") in je torej v celoti odvisna od tega, kakšno hrano ji bomo ponudili mi, je izbira ustrezne hrane še toliko pomembnejša. Hranjenje domačih ljubljenk s suho hrano, t. i. briketi, je v današnjem času zelo pogosto, test suhe hrane za mačke pa je razkril, da je v mnogih briketih preveč...

8. september 2015|Zveza potrošnikov Slovenije


Test navigacijskih naprav za rekreacijo

V avtomobilih smo se na elektronske navigacijske naprave že navadili, take, ki omogočajo vsaj sledenje, če že ne vodenja, pa vse pogosteje opazimo tudi pri rekreativcih, predvsem kolesarjih in pohodnikih. Tokrat nismo preizkusili naprav za merjenje dejavnosti, pač pa takšne, ki jo olajšajo v neznanih krajih – z raziskovanjem, vodenjem, ali vsaj z nakazovanjem smeri.

24. avgust 2015|Zveza potrošnikov Slovenije


Test - varnostne zapore za stopnice

Stopnice? Zaprimo dostop! Stopnice so pogosto vzrok za hude poškodbe otrok, med najbolj izpostavljenimi so malčki, ki še ne znajo hoditi. Ob uporabi varnostne zapore, ki preprečuje dostop do stopnišča, so lahko starši mirnejši. Jim lahko zaupamo? Rezultati testiranja razkrivajo, kakšne so njihove prednosti, hkrati pa opozarjamo na pomanjkljivosti.

5. avgust 2015|Zveza potrošnikov Slovenije


Test kombiniranih hladilnikov

Za nakup kakovostnih živil smo v današnjem času pripravljeni žrtvovati čas, energijo in tudi precej denarja. Koliko pozornosti pa namenimo pravilnemu shranjevanju živil? Ali veste, kako najbolje ohraniti vitamine v posameznem živilu? Ali veste, kakšna je temperatura v vašem hladilniku? V resnici je hlajenje živil in njihovo shranjevanje prava mala znanost, ki ji namenjamo premalo pozornosti. Idealen hladilnik mora biti dovolj zmogljiv, da hitro ohladi shranjena živila, a obenem...

20. julij 2015|Zveza potrošnikov Slovenije


Test kuhinjskih robotov

Preden se začne ustvarjalno delo v kuhinji, je potrebna predpriprava, ki jo najhitreje in precej bolje od nas opravijo kuhinjski roboti. Na testu smo preizkušali univerzalne kuhinjske mešalnike. Po rezultatih bi lahko rekli, da med njimi skoraj ni razlik, pa vendar so. V praksi najbolj občutimo razlike v zmogljivosti, v obsegu nalog, ki jih znajo opraviti, in seveda v ceni.

15. julij 2015|Zveza potrošnikov Slovenije


Test predpakiranih hrenovk

Še dobro, da obstaja gorčica ... smo pomislili, ko smo končali senzorično ocenjevanje hrenovk. In se vprašali, kje tiči razlog, da slovenski potrošniki ne moremo izbirati med kakovostnimi predpakiranimi hrenovkami. Hrenovka bi lahko bila kakovosten izdelek, ki bi opravičil tudi svojo razmeroma visoko ceno, a na osnovi rezultatov našega testa to ne drži. Višje ocene kot "povprečno" ni dobila nobena hrenovka.

2. julij 2015|Zveza potrošnikov Slovenije


Test šamponov za barvane lase

Na testu se je izkazalo, da izbira pravega šampona pomaga ohraniti barvo in voljnost las. Čudežev ne bo, rezultati pa so lahko dobri. Najdražji šampon je pristal na zadnjem mestu.

11. junij 2015|Zveza potrošnikov Slovenije


Test otroških plenic za enkratno uporabo

Za suho ritko - mar res? Dragi starši: v zadnjih letih ste zelo pogosto povpraševali po testu otroških plenic. Zanimalo vas je, kako kakovostne plenice lahko kupimo v naših trgovinah, ali so tiste s trgovsko znamko vredne zaupanja, pa tudi, ali res drži urbani mit, da so plenice, kupljene v (zahodni) tujini, učinkovitejše od naših. Tule so odgovori, za katere smo potrošniške organizacije preizkusile 84 različnih modelov plenic. Iz Slovenije smo jih poslali 11, objavljamo pa...

2. junij 2015|Zveza potrošnikov Slovenije