Novice/Testi

od 161 do 170 od skupaj 229

Test dezodorantov in antiperspirantov

Dezodoranti sodijo med osnovne higienske pripomočke. Na tokratnem testu smo preizkusili širok izbor izdelkov z vonji, ki so namenjeni ženskam in moškim, pa tudi take s t. i. nevtralnimi vonji, ki so namenjeni obema spoloma. Poleg učinkovitosti smo tudi preverili, ali na tekstilu puščajo madeže, kako dobro so označeni, svoje pa je povedalo tudi več kot 500 udeležencev testa.

7. januar 2016|Zveza potrošnikov Slovenije


Plišaste igrače na testiranju: le tretjina igrač uspešno opravila test varnosti

Nemški kolegi iz potrošniške organizacije Stiftung Warentest so pred decembrskimi nakupi preverili varnost 30 plišastih igrač, za katere so odšteli med 2,95 in 76,50 evra. Le 8 bi jih ji zaslužilo zeleno luč, pri vseh ostalih so ugotovili mehanske in fizikalne pomanjkljivosti, kot na primer slabo trdnost šivov (nevarnost, da polnilo otrok zaužije) in prisotnost škodljivih kemikalij.

10. december 2015|Zveza potrošnikov Slovenije


Test sokovnikov

Preizkusili smo sokovnike, tiste, ki delujejo po centrifugalnem principu, in takšne, ki sočijo s pomočjo vijačne naprave, polža. Značilne so velike razlike v cenah: medtem ko stanejo najcenejši manj kot sto evrov, je cena najdražjih tudi petkrat višja. Na trgu prevladujejo centrifugalni sokovniki, ki so pogosto tudi cenejši od vijačnih. Razveseljivo je, da je kar nekaj sokovnikov doseglo zelo dobro skupno oceno, praviloma pa so iz srednjega cenovnega razreda. Najdražji sokovnik, ki...

9. december 2015|Zveza potrošnikov Slovenije


Test odstranjevalcev laka za nohte

Več kot dvajsetkrat si je morala udeleženka praktičnega preizkusa z blazinico podrgniti noht, da je popolnoma odstranila lak z njega. Odstranjevanje laka z nohtov na nogah je trajalo še dlje. Ste pripravljeni nameniti toliko časa odstranjevanju laka z nohtov? Seveda ne, zato preverite rezultate testa različnih vrst in znamk odstranjevalcev laka za nohte.

8. december 2015|Zveza potrošnikov Slovenije


Test odstranjevalcev laka za nohte

Več kot dvajsetkrat si je morala udeleženka praktičnega preizkusa z blazinico podrgniti noht, da je popolnoma odstranila lak z njega. Odstranjevanje laka z nohtov na nogah je trajalo še dlje. Ste pripravljeni nameniti toliko časa odstranjevanju laka z nohtov? Seveda ne, zato preverite rezultate testa različnih vrst in znamk odstranjevalcev laka za nohte.

8. december 2015|Zveza potrošnikov Slovenije


Test sijalk

Kar tri leta bi moral trajati preizkus, preden bi ga lahko končali: trajnostni preizkus je za fluorescentne in LED-sijalke zato trajal `le´ 5.000 ur, kar znese sprejemljivih, a še vedno dolgih 7 mesecev. Preizkus smo končali tako, da smo izmerili razliko med svetlobnim tokom na začetku in na koncu preizkusa. Ker je bilo vzorcev posameznega modela več, smo lahko izračunali povprečno vrednost pešanja moči sijalke in določili predvideno življenjsko dobo. Dobra novica pa je, da se je...

26. november 2015|Zveza potrošnikov Slovenije


Test mocarele

Ta mehki sir, nežnega okusa, ki se lupi v plasteh, pogosto spremlja italijanske jedi, pice, testenine, lazanjo in še bi lahko naštevali. Obogati različne vrste solat in zelenjave, popestri tudi jedi z žara, ne nazadnje pa je dobra mocarela okusna tudi kot samostojen prigrizek. Na test smo uvrstili 13 vzorcev mocarele iz kravjega in tudi iz bivoljega mleka. Preverili smo kemijske lastnosti, senzorično kakovost in označevanje, pri bivolji pa še, ali je res iz bivoljevega mleka. Ponovno se...

19. november 2015|Zveza potrošnikov Slovenije


Test zimskih pnevmatik

Brez slabosti so še vedno redke! Zimske pnevmatike so izdelek, ki povzroča proizvajalcem precej preglavic. Za vozne lastnosti od začetka novembra do sredine aprila so namreč značilne tako visoka temperatura pozno spomladi in sibirski mraz, tako zasnežene in poledenele ceste kot idealno suhe. Tudi tokratni test, na katerem smo preizkusili 16 pnevmatik velikosti 165/70 R14 in 19 velikosti 205/55 R16, je dokazal, da je večina povprečnih. Na letošnjem testu smo prvič preizkusili...

2. november 2015|Zveza potrošnikov Slovenije


Test sušilnikov perila

Je lahko sušilnik perila varčen? Za sušilne stroje s toplotno črpalko je že nekaj let znano, da porabijo precej manj energije, kot tisti s klasično tehnologijo, a so bili do sedaj razmeroma dragi. V zadnjem obdobju pa so se cene dovolj znižale, da so postali dostopnejši. Na testu sušilniki v širokem cenovnem razredu: od približno 1400 do 450 €: dober sušilnki lahko kupite že za 500 €. Preverite!

28. oktober 2015|Zveza potrošnikov Slovenije


Test sredstev za pranje barvastega perila

Kljub pranju madeži ostajajo! Primerjali smo kakovost izdelkov v tekoči obliki (gel) s tistimi v blazinicah (kapsulah). Vsi testirani vzorci pa imajo težave pri odstranjevanju madežev, največ z obarvanimi. Kako so se v primerjavi z zvenečimi blagovnimi znamkami odrezale trgovske znamke? Ne slabo: zmagal je detergent trgovske blagovne znamke! Cena na eno pranje je 0,19 € pri zmagovalcu in 0,46 evra pri znani znamki takoj za njim.

23. september 2015|Zveza potrošnikov Slovenije