Novice/Testi

od 151 do 160 od skupaj 229

Test električnih škarij za živo mejo

Na testiranju smo zbrali 27 modelov električnih in baterijskih škarij za živo mejo, 14 od teh pa je naprodaj tudi pri nas. Strokovnjaki so ocenili učinkovitost in ergonomijo izdelkov v naravnem okolju, v laboratoriju pa so morali vzorci prestati še kopico zahtevnih testov. Škarje so v naravi preizkušali na dveh vrstah žive meje: na mehkem iglavcu (cipresa) in trdem listavcu (bukev). Pri tem so se vzorci izkazali dokaj predvidljivo: močnejši in težji modeli so bolje in hitreje...

12. april 2016|Zveza potrošnikov Slovenije


Test - sušilniki perila

Je lahko sušilnik perila varčen? Za sušilne stroje s toplotno črpalko je že nekaj let znano, da porabijo precej manj energije, kot tisti s klasično tehnologijo, a so bili do sedaj razmeroma dragi. V zadnjem obdobju pa so se cene dovolj znižale, da so postali dostopnejši. Na testu sušilniki v širokem cenovnem razredu: od približno 1400 do 450 €: dober sušilnik lahko kupite že za 500 €. Preverite!

11. april 2016|Zveza potrošnikov Slovenije


Test korektorjev

Ko podočnjake prekrijemo v minuti: velike razlike so v ceni, manjše v kakovosti. Večina preizkušenih korektorjev se je na testu dobro izkazala. In še ena razveseljiva ugotovitev: vsi korektorji na testu so bili mikrobiološko neoporečni in brez težkih kovin.

7. april 2016|Zveza potrošnikov Slovenije


Test mobilnikov

Med najboljšimi telefoni prevladujeta rivala Apple in Samsung: tudi Samsungovo sedmico smo že preizkusili na našem testu. Kako se je odrezal v primerjavi s konkurenco? Preverite v primerjalniku! A Apple in Samsung nista edina: v ozadju se vendarle prebijajo še nekateri drugi igralci, večina pa prihaja iz Kitajske. V primerjalniku mobilnih telefonov je zdaj več kot 220 modelov, skoraj 100 jih je naprodaj tudi v Sloveniji. Preverite podrobnejše rezultate testa, oglejte si bogate...

31. marec 2016|Zveza potrošnikov Slovenije


Test letnih pnevmatik

Ne glede na to, kako huda je bila zima, ki se, vsaj koledarsko, počasi poslavlja, velja, da so vam zimske pnevmatike zagotovo omogočile varnejšo vožnjo. A v toplejših dneh boste v avtomobilu varnejši s kakovostnimi letnimi pnevmatikami, zato tudi letos ponujamo vpogled v testne rezultate dveh izbranih velikosti – 185/65 R15 in 225/45 R17.

10. marec 2016|Zveza potrošnikov Slovenije


Test talnih laminatnih oblog

Talni laminati sodijo med cenovno najugodnejše talne obloge. Če jih tudi položimo sami, je prihranek lahko zelo velik. Čeprav so poceni, pa to ne pomeni, da se moramo sprijazniti tudi s slabo kakovostjo. S pravo izbiro lahko prihranimo denar in slabo voljo.

9. marec 2016|Zveza potrošnikov Slovenije


Test brezžičnih zvočnikov

Brezžični zvočniki so odgovor industrije zabavne elektronike na uporabo tabličnih računalnikov in pametnih telefonov za predvajanje glasbe. A v sodobnem svetu informatike se tudi zabavna elektronika zaplete v gozd bolj ali manj kompatibilnih tehnologij, saj je tehnologija uporabe pametnih platform kot vira glasbe v domačem okolju še v razvoju. Cena zvočnikov je precej zasoljena, na testu pa so se dražji zvočniki izkazali bolje od cenejših konkurentov.

29. februar 2016|Zveza potrošnikov Slovenije


Test električnih zobnih ščetk

Na zadnjem testu je bilo veliko električnih zobnih ščetk in z vsemi si boste lahko zobe zelo dobro očistili. Pri izbiri se torej velja osredotočiti tudi na druge lastnosti preizkušenih modelov in seveda na njihove cene, saj so razlike kar velike.

9. februar 2016|Zveza potrošnikov Slovenije


Test protivirusnih zbirk za pametne telefone

Z mobilnimi telefoni smo najprej predvsem – telefonirali. Nato je prišla doba kratkih sporočil, glasbene zabave in fotografiranja, današnji pametni telefoni pa so postali pravi majhni računalniki, ki omogočajo številne prilagoditve z različnimi aplikacijami. Več tehnologije pomeni tudi več tveganja. Tarča zlonamerne programske opreme, virusov in hekerskih napadov so postali še posebej telefoni z operacijskim sistemom Android (takšnih je več kot 80 odstotkov). Preizkusili smo,...

11. januar 2016|Zveza potrošnikov Slovenije


Test dezodorantov in antiperspirantov

Dezodoranti sodijo med osnovne higienske pripomočke. Na tokratnem testu smo preizkusili širok izbor izdelkov z vonji, ki so namenjeni ženskam in moškim, pa tudi take s t. i. nevtralnimi vonji, ki so namenjeni obema spoloma. Poleg učinkovitosti smo tudi preverili, ali na tekstilu puščajo madeže, kako dobro so označeni, svoje pa je povedalo tudi več kot 500 udeležencev testa.

7. januar 2016|Zveza potrošnikov Slovenije