Novice/Testi

od 121 do 130 od skupaj 229

ZPS test otroških škorenjčkov: Vodoodporni, a se hitro obrabijo

Pred nami je deževen vikend, ko bodo škorenjčki obvezna oprema vaših najmlajših. V otroštvu ni lepšega kot čofotanje po lužah po poletni nevihti ali v jesenskem dežju med sprehodom s pelerino. Ni ga otroka, ki ne bi kdaj `razveselil´ svojih staršev z inovativnimi prijemi pri raziskovanju mokrote, a mokrih nog si ne želi prav nihče. Na tokratnem testu otroških škorenjčkov smo potrošniške organizacije preverile, ali škorenjčki res držijo vodo, predvsem pa, kako hitro se...

8. september 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


Test lesnih peletov

Očitno smo morali prodajalcem lesnih peletov dati eno leto časa, da so se zadeve na trgu vendarle uredile. Potem ko smo predlani ugotovili, da se je kakovost preizkušenih peletov v povprečju poslabšala, lani pa testa nismo opravili, so rezultati letošnjega preizkusa takšni, kot so jih vajeni na najbolj razvitih trgih. Med 25 vzorci so bili štirje, ki niso ustrezali označeni kakovosti, nobeden od njih pa ni bil neustrezen.

7. september 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest lesnih peletov: Končno spodbudni rezultati

Po dveh letih smo na ZPS ponovno izvedli test lesnih peletov. Potem ko smo predlani ugotovili, da se je kakovost preizkušenih peletov v povprečju poslabšala, so rezultati letošnjega preizkusa takšni, kot so jih vajeni na najbolj razvitih trgih. Med 25 vzorci so bili sicer štirje, ki niso ustrezali označeni kakovosti, nobeden od njih pa ni bil neustrezen.

7. september 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


Vabilo na novinarsko konferenco - Test lesnih peletov: Končno spodbudni rezultati!

Lesni peleti kot obnovljiv vir energije so v zadnjih letih postali priljubljeni tudi pri nas, saj predstavljajo alternativo sistemom ogrevanja na kurilno olje. Pelete pa v Sloveniji pogosto uporabljamo ne le v sobnih kaminih, ampak tudi v pečeh za centralno ogrevanje.

5. september 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest `belilnih´ zobnih krem: Bleščeče beli zobje: le prazna obljuba?

Po nekaj letih smo potrošniške organizacije ponovno preizkusile zobne kreme, ki obljubljajo bolj bele zobe. Na testu smo preverili 12 zobnih krem, za katere smo odšteli od 5,99 do 0,99 evra. Obljube proizvajalcev so ostale (večinoma) neizpolnjene.

4. september 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest suhih barvic: Pobarvano s kemikalijami?!

Barvice so šolska potrebščina, ki jo zagotovo najdemo v večini šolskih torb mlajših učencev, imajo jih v vrtcih in le redki jih nimajo doma. Za otroke je pomembno, da jih odlikujejo močne barve in da se ne lomijo. In ta del naloge je večina izdelkov na testu opravila dobro, a osem izmed 12 jih je padlo na testu vsebnosti kemikalij.

31. avgust 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest sirov v slanici: Ni vsak beli sir feta

V poletnih dneh si nemalokrat privoščimo pisano solato iz različnih vrst zelenjave. Za prebivalce Mediterana (in Balkana) je značilno, da solato radi obogatijo še z mladim sirom, zato smo na ZPS na testu tokrat preverili kakovost 12 belih sirov v slanici, med njimi je bilo 5 sirov feta.

11. avgust 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


Julijski ZPStest

Združena poletna številka! Vse o potovanjih: pravice potnikov, načini plačila, velikost prtljage in napitnine. Preizkusili smo beli sir v slanici: trije so dobili vse možne točke na senzoričnem delu testa, dva pa nista opravila mikrobiološkega preizkusa. Test digitalnih fotoaparatov: če želite, da bodo fotografije boljše kot na telefonu, se cene aparatov začnejo pri 500€. Na testu krem za zaščito pred soncem smo prestižnejšim blagovnim znamkam ob bok postavili cenejše...

14. julij 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest sredstev za zaščito pred soncem: Na navedbe se (še) ne moremo zanesti

Potrošniške organizacije ob vsakem testu sredstev za zaščito pred soncem ugotavljamo, da proizvajalci navajajo trditve, ki v praksi ne držijo. Letos sicer med desetimi preizkušenimi sredstvi, ki so naprodaj tudi v Sloveniji, ni takšnih, ki bi zavajale glede vrednosti zaščite poudarjajo na ZPS, a na embalaži je mogoče najti še marsikaj drugega, kar pritegne potrošnike, a ne drži nujno.

3. julij 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest baterij AAA: Visokoleteče oznake so brez vrednosti

Po svetu prodajo več kot 10 milijard baterij na leto, med njimi pa je dobra četrtina takšnih z oznako AAA. Nekateri jim pravijo trojni A (triple A) ali mikro (micro), so pa te baterije primerne za uporabo v energijsko manj požrešnih in manjših napravah. Na mednarodnem testu, ki je bil izveden v slovenskem laboratoriju, smo potrošniške organizacije preizkusile 51 različnih vzorcev, 22 jih je naprodaj tudi v Sloveniji. Za vzorce, ki so naprodaj v Sloveniji, smo odšteli med 13 centi in...

12. junij 2017|Zveza potrošnikov Slovenije