Novice/Testi

od 111 do 120 od skupaj 229

Posebna izdaja ZPStest: Energija

Pripravili smo posebno izdajo revije ZPStest, namenjeno energiji. Račun za energijo je namreč mogoče zmanjšati tudi na številne druge načine, ne le z zamenjavo dobavitelja. V publikaciji vam predstavljamo, kaj vse lahko storite: zakaj se splača preveriti in morda zamenjati glavno varovalko, kako izbrati varčne sijalke, kako brati informacije na energijski nalepki in na kakšen način vam te informacije koristijo pri izbiranju gospodinjskega aparata. Ker...

19. december 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


Test baterijskih moških brivnikov

Za gladko kožo brez nadležnih kablov.

13. december 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest pasteriziranega in UVT-polnega mleka: Slovenci imamo na izbiro kakovostno mleko

Mleko je polnovredno živilo, ki se zelo pogosto znajde na našem jedilniku in prav je tako, saj je del uravnotežene prehrane. Med številnimi blagovnimi in trgovskimi znamkami pa je včasih kar težko izbrati, saj so razlike v ceni velike, kar pa se ne odraža vedno v kakovosti. Med zelo dobro ocenjenimi so tako izdelki blagovnih kot trgovskih znamk.

30. november 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


VIDEO: tiskovna konferenca ZPStest pasteriziranega mleka

 Oglejte si prenost tiskovne konference o testu pasteriziranega mleka.

30. november 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest pasteriziranega in UVT-polnega mleka: Kozarec najboljšega, prosim

Mleko in mlečne izdelke uvrščamo med osnovne skupine živil, ki naj bi jih človek zaužil v vsakdanji zdravi prehrani, a mnenja, če je mleko upravičeno del uravnotežene prehrane so deljena. Prav tako so potrošniki v dilemi, katero mleko izbrati med številnimi blagovnimi in trgovskimi znamkami. Je med njimi razlika le v ceni ali je morda mleko tudi različne kakovosti?

28. november 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest balzamov za ustnice: Izberite takšne brez mineralnih olj, zato brez branja seznama sestavin tudi tu ne bo šlo

Balzami za ustnice spadajo med najbolj razširjene kozmetične izdelke, uporabljajo jih tako otroci kot odrasli. Na tokratnem testu smo potrošniške organizacije postavile pod drobnogled več kot 50 balzamov za ustnice, 18 jih lahko kupite tudi v Sloveniji, da bi ugotovili, ali vsebujejo neželene sestavine.

23. november 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest krem za moške: Dobra nega tudi za nekaj evrov

Potrošniške organizacije smo tokrat pod drobnogled postavile kreme za moške. Izkazalo se je, da za dobro kremo ni treba seči globoko v žep.

13. november 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


Oktobrski ZPStest

Predstavljamo kampanjo preVWara.si in vabimo vse, ki imajo avtomobil s prizadetim motorjem naj se nam pridružijo. Objavljamo rezultate testiranja zimskih pnevmatik (195/65 R15 in 215/65 R16) – izmed 32 testiranih so le tri dobile oceno »dobro«. Razmišljate o nakupu sušilnika? Objavljamo zadnje rezultate testa in še naš nasvet: obvezno je treba kupiti stroj s toplotno črpalko! Na testu sesalnikov robotov je zmagal robot, ki sodi med dražje. Kaj pa cenejše in dobre alternative? Dobra...

12. oktober 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest sušilnikov: S pravo informacijo lahko tudi za nižjo ceno izberemo ustrezen stroj

Današnji sušilniki perila so koristni, varčni aparati, ki ne bi smeli manjkati v nobenem gospodinjstvu. Težava je v tem, da niso poceni, kar precej ohladi prvo navdušenje.

5. oktober 2017|Zveza potrošnikov Slovenije


Septembrski ZPStest

Na primerjalnem testu barvic jih je kar osem vsebovalo nevarne kemikalije. Neželjene kemikalije vsebujejo tudi nekateri otroški škorenjčki. Na testu smo jih preizkusili devet v cenovnem razponu od 6 do 32€ - rezultati so bili zelo presenetljivi! Razmišljate o nakupu novega tiskalnika: na testu smo že preizkusili zadnje modele na trgu. So pa razveseljivi letošnji rezultati testiranja peletov - nobeden izmed vzorcev ni bil neustrezen, a med njimi so seveda še vedno razlike. Kljub...

14. september 2017|Zveza potrošnikov Slovenije