Novice/Testi/Zveza potrošnikov Slovenije

od 61 do 70 od skupaj 229

ZPSTest nerafiniranega bučnega olja: Slovensko olje najboljše na testu

Izbira bučnega olja je velika, prav tako razlike v ceni. Kaj pa kakovost? Na ZPS smo v preteklosti prejeli številne pobude potrošnikov, da preverimo kakovost bučnega olja, zato smo se odločili za primerjalni test.

11. julij 2019|Zveza potrošnikov Slovenije


Primerjalni test sredstev za zaščito pred soncem: Vsi izdelki na testu z ustrezno zaščito, a z razlikami v drugih podrobnostih

Potem, ko je letošnji maj bolj spominjal na kakšen zimski mesec, je junija poletje udarilo na polno. Žgoče sonce v teh dneh nas opominja, da brez zaščite ni pametno hoditi naokrog, za naše zdravje je koristno, če smo to spoznali, še preden je koža dobila zoprno rdečo barvo. Da se to ne zgodi, poleg ustreznih oblačil in pokrivala, pomagajo tudi sredstva za zaščito pred soncem.

1. julij 2019|Zveza potrošnikov Slovenije


Pri 1/3 testiranih živil so razlike v sestavi za ista oziroma podobna živila, a razkoraka med vzhodom in zahodom niso zaznali

JRC, Skupno raziskovalno središče, je končno objavilo svojo dolgo pričakovano poročilo oziroma predstavitev rezultatov testiranja ocene pojava dvojne kakovosti živil. Pregledali so skoraj 1400 živil iz 128 različnih grup živil iz 19-ih držav članic EU. ZPS je prispevala slovenske vzorce (skupno več kot 90 vzorcev).

28. junij 2019|Zveza potrošnikov Slovenije


Junijski ZPStest

Testi: balzami za ustnice za otroke, pečice, otroški avtosedeži in televizorji.

13. junij 2019|Zveza potrošnikov Slovenije


ODPOKLIC - testenine školjke Sotelli

Dobavitelj, podjetje TIP Trade d.o.o. obvešča o odpoklicu testenin. 

23. maj 2019|Zveza potrošnikov Slovenije


Majski ZPStest

Vsebina majske številke revije ZPStest.

17. maj 2019|Zveza potrošnikov Slovenije


Špageti na testu – velike razlike v ceni in kakovosti

Špageti, špageti -  kateri so najboljši?! Izbira je pestra, na testiranje smo poslali 10 blagovnih in trgovskih znamk špagetov iz pšeničnega zdroba durum, po katerih, glede na rezultate ankete, posega največ slovenskih potrošnikov. Prav vsi vzorci so vsebovali dovolj beljakovin, vsebnost zdravju škodljivih mikotoksinov pa je bila pri vseh vzorcih pod zakonsko določeno mejo.

10. maj 2019|Zveza potrošnikov Slovenije


Aprilski ZPStest

 Testi šamponiov za poškodovane lase, pralnih strojev, parnih likalnikov in postaj, robotskih kosilnic, aplikacij za navigacijo in športnih ur ter zapestnic.

11. april 2019|Zveza potrošnikov Slovenije


Marčevski ZPStest

Tudi v tej številki smo zbrali vrsto koristnih informacij, ki vam bodo pomagale pri nakupnih odločitvah in uveljavljanju potrošniških pravic.

14. marec 2019|Zveza potrošnikov Slovenije


Test sirnih namazov: Večina dobrih

Mleko in mlečni izdelki so nepogrešljiv del našega vsakdana. Mednje spadajo tudi sirni namazi, ki jih običajno namažemo na kruh za zajtrk ali večerjo. Na ZPStestu smo preverili sestavo, označbo ter senzorične in mikrobiološke lastnosti desetih sirnih namazov.

21. februar 2019|Zveza potrošnikov Slovenije