Novice/Testi/Zveza potrošnikov Slovenije

od 11 do 20 od skupaj 229

Testi hrane 2017-2022: kakovost po dostopni ceni

Verjetno se številni sprašujete, ali so izdelki trgovskih blagovnih znamk vredni nakupa. Je z njimi naša prehrana lahko uravnotežena? So izdelki uveljavljenih blagovnih znamk bolj kakovostni? Prav zato, da vi lažje izbirate kakovostne izdelke, na Zvezi potrošnikov Slovenije kakovost tako prvih kot drugih že vrsto let preverjamo s primerjalnim testiranjem.

7. junij 2022|Zveza potrošnikov Slovenije


Test otroških avtomobilskih sedežev

Otroški avtosedeži bistveno zmanjšajo tveganje za poškodbe otroka ob močnem zaviranju ali celo trčenju. Vsako leto se na našem testu izkaže, da so nekateri modeli tudi zaradi inovativnega pristopa boljši in varnejši od drugih, obenem pa nudijo otroku ustrezno udobje. Med 20 letos preizkušenimi avtosedeži je kar nekaj takšnih, izstopa pa model z vgrajeno zračno varnostno blazino, zaradi katere nudi zelo dobro varnost tudi, ko malček sed

7. junij 2022|Zveza potrošnikov Slovenije


Test šolskih zvezkov

Med desetimi šolskimi zvezki, ki smo jih preverili v laboratoriju, so tudi štirje, ki so pogosto na seznamu pripomočkov, ki jih predvsem v nižjih razredih priporočajo osnovne šole. Poleg kakovosti smo pozornost namenili tudi okoljskim značilnostim, pri katerih v Sloveniji prodajani šolski zvezki niso ravno najbolj zgledni. Pri preverjanju ok

2. junij 2022|Zveza potrošnikov Slovenije


ODPOKLIC brezglutenskih testenin

Živilo je bilo odpoklicano in se dodatno deklarira zaradi prisotnosti alergena (gorčice).

5. april 2022|Zveza potrošnikov Slovenije


ZPStest losjonov po sončenju: učinkovitost vlaženja ni samoumevna

Izdelki za nego kože po sončenju naj bi koži zagotovili takojšnjo vlažnost, jo pomirili in ohladili po sončenju, na nekaterih lahko najdemo celo trditve o obnavljanju celic. Vsem preizkušenim izdelkom sta skupni glavni trditvi: vlažilni in pomirjevalni učinek. Razveseljivo je, da izdelki, ki so jih testirali, ne vsebujejo hormonskih motilcev, vsi pa vsebujejo dišave, večina tudi alergene kemikalije s seznama 26 najbolj alergenih kemikalij.

13. avgust 2021|Zveza potrošnikov Slovenije


Neodvisni testi za zaupanja vredne ocene izdelkov

Neodvisno primerjalno potrošniško testiranje je preverjanje istovrstnih izdelkov glede kakovosti, učinkovitosti, trajnosti, uporabne vrednosti, stroškov vzdrževanja, vplivov na okolje ter skladnosti z veljavnimi standardi in predpisi. Test kakavovih kosmičev, ki smo ga izvedli v okviru projekta Food PRO, ni izjema.

2. junij 2021|Zveza potrošnikov Slovenije


Pomagajte nam pri testiranju gradiv o sodelovalni ekonomiji za starejše

V okviru projekta Col-sumers pripravljamo delavnice, ki starejšim od 60 let predstavijo sodelovalno ekonomijo na enostaven in praktičen način.

21. maj 2021|Zveza potrošnikov Slovenije


Test kakavovih kosmičev

Testirali smo čokoladne oziroma kakavove kosmiče, ki so, kot je pokazala naša spletna anketa, pričakovano, najbolj priljubljeni pri otrocih. Ugotovili smo, da so prej sladica kot pa zdrav, uravnotežen obrok.

5. maj 2021|Zveza potrošnikov Slovenije


Kako testiramo potrošniške organizacije

Potrošniki smo nenehno izpostavljeni številnim oglasnim sporočilom, ki izdelke predstavljajo v najboljši luči. Neodvisno primerjalno testiranje, ki ga izvajamo potrošniške organizacije, potrošnikom poda nepristransko primerjavo kakovosti med testiranimi izdelki in oglasna sporočila pogosto postavlja pod vprašaj.

8. april 2021|Zveza potrošnikov Slovenije


Zaposlimo: Izvršni urednik potrošniške revije ZPStest (m/ž)

Iščemo izvršnega urednika neodvisne slovenske potrošniške revije ZPStest, ki bo nadgradil že uveljavljeno revijo in ji dal nov zagon ter svež pogled. Želimo sodelavca/sodelavko, ki bo dihal/a s kolektivom in v sodelovanju s področnimi strokovnjaki prispeval/a predvsem k pripravi kakovostnih vsebin revije ZPStest.

19. marec 2021|Zveza potrošnikov Slovenije