Hiša/Krka, Ivančna Gorica

PRODANO

Ne zamudite izjemne priložnosti - za ceno enosobnega stanovanja v Ljubljani lahko kupite obnovljeno manjšo, a zelo funkcionalno hišo v bližini izvira reke Krke. Hiša je primerna tako za mlade družine kakor tudi za upokojence, ki se želijo umakniti iz mestnega vrveža, vendar še vedno ne predaleč stran, saj je z avtom do Ljubljane le dobrih 20 minut vožnje.
In ne samo cena hiše, tudi redni mesečni stroški so zelo nizki in povsem primerljivi s stroški manjšega stanovanja.

Nepremičnina je vpisana v zemljiško knjigo in je prosta bremen.

Parcela je v celoti zazidljiva.

Meje parcele so točno določene in usklajene s sosedi.

Vse je že pripravljeno za prizidek (za relativno majhen vložek podvojite bivalno površino).

Objekt ima energetsko izkaznico.

Prodajamo brez agencij in posrednikov.

Vselitev po dogovoru, lahko tudi zelo hitro.

Opremo v hiši in okoli nje pustimo po dogovoru (vključno s še ne zmontirano novo kuhinjo).Parcela

Zemljišče je podolgovate oblike in skupaj zavzema natanko 556m² površine. Na parceli sta poleg hiše tudi večja drvarnica in pokrita lopa z velikim žarom za piknike, ob hiši pa je še manjši pisarniški (lahko tudi bivalni) kontejner, ki je oblečen v les in trenutno služi kot pisarna.

Zasajenih je nekaj sadnih dreves (jablane, slive, breskve) ter ostalega uporabnega rastlinja (maline, aronija, borovnice, zelišča in dišavnice), vključno s trto na južni strani hiše za zaščito pred sončno pripeko. Na zgornjem delu parcele je dovolj prostora (in sonca) za večji vrt.


Hiša

Hiša ima tloris 8x5m, kar skupaj nanese cca 70m² površine v pritličju in mansardi. V pritličju so predsoba, dnevna soba, kuhinja, wc in kopalnica, v mansardi pa dve spalnici. Hiša je tudi delno podkletena.

Med letoma 2000 in 2002 je bila hiša prvič obnovljena. Na novo je bila ulita plošča v mansardi, zamenjana je bila celotna električna napeljava in na novo je bilo narejeno celotno ostrešje, ki je še vedno v odličnem stanju.

V letu 2009 je bilo v hišo vloženih več kot 50.000€. Temelji (in klet) so bili dodatno utrjeni ter v celoti toplotno in hidro izolirani. Urejeno je bilo odvodnjavanje, vgrajena so bila nova okna in vrata. V notranjosti so bili na novo narejeni tlaki, položeno talno gretje ter zamenjane vse vodovodne instalacije in odtoki. Napeljana je bila tudi instalacija za solarne panele za ogrevanje vode.

Ogrevanje je s toplotno črpalko in pečjo na kurilno olje, v dnevni sobi pa je še manjša peč na drva.
Zraven hiše je vkopana cisterna za deževnico, ki je z dodatno napeljavo (poleg vodovoda) povezana z wcjem (kotliček) in pralnim strojem (možen tudi preklop med obema razvodoma), tako da je poraba vode po števcu res zelo majhna.

Celotna obnova je bila narejena z mislijo na naknadno dozidavo (instalacije, zmogljivost ogrevalnega sistema). Prostora je dovolj, da se s prizidkom površina hiše poveča prek 200m². Okolica hiše je že splanirana in tudi vse instalacije so že pripravljene ter speljane do lokacije bodočega prizidka.


Okolica

Hiša je locirana v ljubkem manjšem zaselku. V okolici so dobro vzdrževane gozdne in travniške poti za sprehode ali kolesarjenje. Do reke Krke je cca 100m (parcela ni na poplavnem območju).
Cesta je v celoti asfaltirana in pozimi vedno dobro očiščena.

V bližnji okolici je nekaj kmetij, kjer lahko kupite domače mleko in mlečne izdelke (jogurti, maslo, sir, skuta), med, jajca, sadje in suhomesne izdelke. V bližini so tudi trgovina, pošta, vrtec, šola, igrišča, športna dvorana, knjižnica in cerkev, vse ostalo pa je v Ivančni Gorici, ki je oddaljena 7 minut z avtom. Do Ljubljane (in do Novega mesta) je dobrih 20 minut normalne vožnje.


Dodatne informacije in ogledi

Hiša je že prodana

18873