Hiša za ceno enosobnega stanovanja/Ivančna Gorica, Krka

Ne zamudite izjemne priložnosti - za ceno enosobnega stanovanja v Ljubljani lahko kupite obnovljeno manjšo, a zelo funkcionalno hišo v bližini izvira reke Krke. Hiša je primerna tako za mlade družine kakor tudi za upokojence, ki se želijo umakniti iz mestnega vrveža, vendar še vedno ne predaleč stran, saj je z avtom do Ljubljane le dobrih 20 minut vožnje.
In ne samo cena hiše, tudi redni mesečni stroški so zelo nizki in povsem primerljivi s stroški manjšega stanovanja.

Nepremičnina je vpisana v zemljiško knjigo in je prosta bremen.

Parcela je v celoti zazidljiva.

Meje parcele so točno določene in usklajene s sosedi.

Vse je že pripravljeno za prizidek (za relativno majhen vložek podvojite bivalno površino).

Objekt ima energetsko izkaznico.

Prodajamo brez agencij in posrednikov.

Nakupa vam ne moremo kreditirati.

Menjave ali kompenzacije ne pridejo v poštev.

Vselitev po dogovoru, lahko tudi zelo hitro.

Opremo v hiši in okoli nje pustimo po dogovoru (vključno s še ne zmontirano novo kuhinjo).Parcela

Zemljišče je podolgovate oblike in v dveh nivojih, skupaj pa zavzema cca 560m² površine. Na parceli sta poleg hiše tudi večja drvarnica in pokrita lopa z velikim žarom za piknike, ob hiši pa je še manjši pisarniški (lahko tudi bivalni) kontejner, ki je oblečen v les in trenutno služi kot pisarna.

okolica hiše

Zasajenih je nekaj sadnih dreves (jablane, slive, breskve) ter ostalega uporabnega rastlinja (maline, aronija, borovnice, zelišča in dišavnice), vključno s trto na južni strani hiše za zaščito pred sončno pripeko. Na zgornjem delu parcele je dovolj prostora (in sonca) za večji vrt.


Hiša

Hiša ima tloris 8x5m, kar skupaj nanese cca 70m² površine v pritličju in mansardi. V pritličju so predsoba, dnevna soba, kuhinja, wc in kopalnica, v mansardi pa dve spalnici. Hiša je polovično podkletena.

hiša notranjost

Leta 2000 je bila hiša prezidana in povečana. Na novo je bila ulita plošča v mansardi, poleg tega pa je bilo na novo narejeno celotno ostrešje, ki je še vedno v odličnem stanju.

Nato pa je bila leta 2009 narejena temeljita prenova (vloženih več kot 50.000€). Temelji (in klet) so bili dodatno utrjeni ter v celoti toplotno in hidro izolirani. Urejeno je bilo odvodnjavanje, vgrajena so bila nova okna in vrata. V notranjosti so bili na novo narejeni tlaki, položeno talno gretje, zamenjane vse vodovodne instalacije in odtoki ter na novo narejena kopalnica in stranišče.

obnova in instalacije

Celotna obnova je bila narejena z mislijo na naknadno dozidavo (instalacije, zmogljivost ogrevalnega sistema), saj je bil takrat pripravljen tudi projekt za prizidek. Vloge za gradbeno dovoljenje potem nismo oddali, lahko pa kupcu posredujemo tako projektno dokumentacijo (skupaj z že vsemi potrebnimi soglasji) kakor tudi fotografije že opravljenih del. Prostora je dovolj, da se s prizidkom površina hiše poveča prek 200m². Okolica hiše je že splanirana in tudi vse instalacije so že pripravljene ter speljane do lokacije bodočega prizidka.


Ogrevanje in ostale instalacije

Za ogrevanje prostorov in sanitarne vode skrbi toplotna črpalka, za rezervo/dogrevanje pa je v kleti še peč na kurilno olje. Oboje je skupaj z velikim bojlerjem in zalogovnikom povezano v enoten sistem in popolnoma avtomatizirano.
Pripravljena je tudi že instalacija za solarne panele za ogrevanje vode, možna pa je tudi dodatna montaža wifi ali gsm modula za daljinsko upravljanje. V dnevni sobi je še manjša peč na drva.

Zraven hiše je vkopana cisterna za deževnico, ki je z dodatno napeljavo (poleg vodovoda) povezana z wcjem (kotliček) in pralnim strojem (možen tudi preklop med obema razvodoma), tako da je poraba vode po števcu res zelo majhna.


Priključki

Od priključkov so v hiši elektrika (trifazna), vodovod in Telekomov širokopasovni internet (VDSL), GSM/3G/LTE oddajnik pa je oddaljen cca 500m zračne linije.
Cev za kanalizacijo je že potegnjena od hiše do ceste, kjer bo predvidoma potekal vod, tako da s priklopom na bodoče omrežje, ki je že v fazi načrtovanja, praktično ne bo nobenih stroškov, zaenkrat pa je v uporabi večprekatna greznica.
Cesta je v celoti asfaltirana in pozimi vedno dobro očiščena.


Okolica

Hiša je locirana v ljubkem manjšem zaselku. V okolici so dobro vzdrževane gozdne in travniške poti za sprehode ali kolesarjenje. Do reke Krke je cca 100m.

okolica

V bližnji okolici je nekaj kmetij, kjer lahko kupite domače mleko in mlečne izdelke (jogurti, maslo, sir, skuta), med, jajca, sadje in suhomesne izdelke. V bližini so tudi trgovina, pošta, vrtec, šola, igrišča, športna dvorana, knjižnica in cerkev, vse ostalo pa je v Ivančni Gorici, ki je oddaljena 7 minut z avtom. Do Ljubljane (in do Novega mesta) je dobrih 20 minut normalne vožnje.


Vas zanima nakup?

V izogib barantanju in nepotrebnemu pregovarjanju smo že znižali prvotno postavljeno ceno!

Stara cena: 95.000€

NOVA CENA 89.000€

Še vedno preveč?
Možen je tudi NAKUP ZA ŠE NIŽJO CENO!
V tem primeru se hiša prodaja brez toplotne črpalke, zalogovnika, bojlerja in krmilne elektronike, ostane pa vam peč na kurilno olje s cisterno, v kateri je še cca 600l olja.
O končni ceni ter opremi, ki vam jo pustimo, se bomo dogovorili ob ogledu.


Dodatne informacije in ogledi

Ogledi so možni vse dni v tednu, vendar vas prosimo, da spoštujete našo zasebnost in da ne prihajate nenajavljeni.

Pokličete me lahko vsak dan med 8 in 19, lahko pa mi pošljete tudi email

Telefonska


Povejte še ostalim

Če vas nakup ne zanima, pa morda zanima koga od vaših znancev, sodelavcev, prijateljev ali sorodnikov!
Zelo vam bomo hvaležni, če boste ta oglas delili po socialnih omrežjih.

15707