Vabilo na tiskovno konferenco: Skupaj plačajmo manj!

V  Evropski  uniji, pa tudi v Sloveniji, zamenjava dobavitelja elektrike in plina  ni  več  novost.  Vse  več potrošnikov je v preteklih nekaj letih že zamenjalo  dobavitelja  in  si  zagotovilo boljšo pogodbo in ceno, a velika večina tega še vedno ni storila. Tudi v Sloveniji je stanje podobno,  in po ocenah še vedno več kot  tri od štirih gospodinjstev še nikoli ni zamenjalo dobavitelja.  Številni  slovenski  potrošniki za svojo "zvestobo" plačujejo (pre)več!  Razlike  med  ponudniki  pa  niso  le  v  ceni,  ampak  tudi v pogodbenih  pogojih, ki omejujejo zamenjavo, grozijo s pogodbeno kaznijo in vključujejo dodatne stroške.
Da bi potrošnikom zagotovili čim boljšo ponudbo, brez skritih stroškov in brez vezave, z navzgor omejeno ceno za obdobje enega leta, Zveza potrošnikov Slovenije organizira drugi skupinski nakup električne energije in zemeljskega plina ZAMENJAJ in PRIHRANI #2.
V  Sloveniji  je  dobavitelja elektrike in/ali plina v okviru prve kampanje zamenjalo  več  kot  12.300 gospodinjstev, skupaj pa so prihranila skoraj 1 mio  EUR.  Skupni  prihranki  vseh  potrošnikov,  ki  so  v   istem obdobju zamenjali  dobavitelja  v Sloveniji pa so še večji, saj so dobavitelji kot odziv  na  kampanjo  ZPS na trgu predstavili številne ugodne ponudbe, ki so jih potrošniki izkoristili.
Prepričani  smo,  da  so zreli pogoji za novo kampanjo ZAMENJAJ in PRIHRANI #2.  Potrudili  se bomo, da bi k sodelovanju pritegnili tiste, ki še nikoli niso zamenjali dobavitelja energije.
Več o kampanji, komu je namenjena in kdo lahko v njej sodeluje, bomo predstavili na novinarski konferenci v torek, 23. maja 2017, ob 10.30 uri na Frankopanski ulici 9.
Vaša sogovornica bo Breda Kutin, predsednica ZPS.
Vljudno vabljeni!

Preberite več na:
http://www.zps.si/index.php/mediji/8496-vabilo-na-tiskovno-konferenco-skupaj-placajmo-manj



Zveza potrošnikov Slovenije

Subvencije za lesne pelete: oddaja vlog pri Borzen je mogoča

6.3.2023Od danes dalje (od 6.3.2023) pa do vključno 31.5.2023, je mogoče pri Borzenovem Centru za podpore uveljaviti subvencijo za nakup lesnih peletov.

Previdno pri nabiranju čemaža

4.3.2023V spomladanskem času so zelo pogoste zastrupitve s čemažu podobnimi rastlinami, ki so ob neustreznem zdravljenju lahko tudi usodne.

Mednarodno leto prosa

4.3.2023Generalna skupščina Organizacije Združenih narodov je leto 2023 razglasila za mednarodno leto prosa. Ta enoletna kulturna rastlina je imela še...

Debelost je bolezen

4.3.20234. marca obeležujemo svetovni dan debelosti. Debelost je kronična bolezen, za katero je značilno čezmerno kopičenje telesnih maščob, ki imajo...

Varčujmo z energijo: Ste ZA prihranke?!

3.3.2023Naš planet ima omejene zaloge virov energije, hkrati je energija draga, zato je prav, da vsak izmed nas preveri v svojem domu, kako lahko aktivno...

Zveza potrošnikov Slovenije